Любители на къмпинга протестираха край Иракли: Не искаме бетон!

0
179
Протест в Иракли
Снимка: Facebook

Протест срещу застрояването на Черноморието се проведе край плажа в защитената местност Иракли. Той беше организиран в социалната мрежа Facebook.

„Хора, време е да се вдигнем от земята и да спасим Черноморието. Стоенето вкъщи и гледането в телефоните, няма да ни спасят плажа. Така че се организираме ЗАЕДНО на Иракли и то на Великден от 27 до 29 април всеки ден“, написаха организаторите.

Любителите на къмпингуването са категорични, че не искат бетон, а природосъобразен туризъм.

„Да им припомним, че този плаж не е техен. И няма да сте сами. Ние ще сме там и няма да сме малко. Носете с вас плакати, знамена, камери, чували за събиране на боклук и много желание. Няма да си го дадем нашето море“, призоваха те.

„Разбирате ли, че това е сериозно? Ще я унищожат под носа ни без да разберем. Всяка година строят по малко. Даже табелата я местят всеки сезон. Има вече и магазин на плажа. Осъзнайте се“, добавят организаторите.

Според недоволните именно прекомерното застрояване отблъсква чуждите туристи. Преди дни от туристическия бранш потвърдиха думите им като заявиха, че прогнозите тази година са труден летен сезон.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments