Лято… поредно

0
1929
Росен Петров. Снимка: Фейсбук профил
Росен Петров. Снимка: Фейсбук профил

Имам един приятел Иван – еколог. Бори се за опазването на озоновия слой на планетата и главно срещу използването на дезодоранти.

Няма много приятели, не знам защо, но лятото съвсем остава без никой. Ванката често използва градския транспорт, главно Тролей 9.

В момента на качването си, вътре автоматично му се прави път, все едно е Моисей и пред него се освобождават веднага 3 места. Страхотна стратегия! Ако до качването му вътре е било спокойно и тихо, сега възрастните хора започват да се чудят, аджеба, от къде е тази по-силна миризма от тяхната, все едно са на някакво извратено състезание.

Ванката с усмивка минава между хората до настаняването му на седалките, като пътят му отнема чистия въздух на двама-трима. Всички са вперили поглед в моя приятел. Все едно Григор Димитров е решил да направи панорамна обиколка на Плевен с „девятката“. Хората паникьосани се чудят „Този къде ще слиза?“, но за тяхна изненада последната му спирка е Обръщалото Дружба.

Какъв късмет.

Спирка поредна, вратите се отварят, а през тях се качва едричка възрастна госпожа, естествено с три торби, от които една е пълна до горе със зеленчуци, основно лук, пресен лук и чесън на скилидки, ама нали все друса чантите, всичко е придобило еднообразна смрад.

След едно окуражително „Офф“ и злокобен поглед в пътниците, тя започва да се оглежда за места, в иначе пълната „Девятка“. В дъното се чу някаква псувня по адрес на Ванката, а после и на госпожата.

Тутакси се домъква до двойната седалка срещу Ванката и се настанява там. Естествено, трите чанти на едната седалка, а тя на другата. Страхотно! Двамата имаха сила да накарат, иначе спокойния, шофьор на тролея да пусне климатика. Всички бяха доволни, освен тримата припаднали, които вече се свестяваха.

П.П. Не бъдете като Ванката и госпожата. Топло е, хидратирайте се и се къпете. Полезно е!

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от