Лукас Братен: Чакам да видя най-накрая Банско

0
171
Скиор
Архив; Снимка: Pixabay

20-годишният норвежец Лукас Братен, който спечели гигантския слалом на откриването на световната купа в Зьолден (Австрия), съобщи, че няма търпение да дойде този сезон в Банско, надява се всичко да бъде нормално и състезанията да продължат. Той сподели, че е чувал само хубави неща за България, най-вече от Хенрик Кристоферсен, и само се надява да няма контузии.

Спортистът сподели, че амбициите му са в слалома, предаде „24 часа“. По думите му Алберт Попов е един от най-добрите в тази дисциплина и с нетърпение очаквал срещата си с него. Братен не изключва възможността да остане и за Световното първенство за младежи. То се провежда веднага след двата гигантски слалома за Световната купа в Банско през февруари.

„Банско много ми хареса. Сега съм амбициран да направя още по-добро класиране там. Два гигантски слалома са идеални.“, добави 23-годишният швейцарец Марко Одермат и сподели надеждите си да има публика, защото според него сега положението било много странно.

Припомняме, че през 2019 г. той завърши 8-ми на гигантския слалом у нас и бе 21-и в алпийската комбинация, която този сезон няма да се кара.

„Много трудна писта, която не ми носи много успех. Но този сезон започва добре, нека видим как ще завърши. До февруари има доста време. Натрупах вече доста контузии, дано положението се задържи така“, посочи и 28-годишният Джино Кавицел, който стана трети в Зьолден. През 2019 г. той зае 23-то място в Гигантския слалом и 15-о в комбинацията в Банско.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments