Ловджии прегазиха кучето Аксел – ще има ли справедливост?

6
2076
Аксел. Снимка: Светлана Николова
Аксел. Снимка: Светлана Николова

Ловджии прегазиха пастирското куче Аксел, който пазел животните на своята стопанка Светлана. Това се случило вчера в село Марчино, община Попово. По думи на жената не е нещастен инцидент, а умишлено убийство. Потърпевшата разказва пред Искра.бг:

Имах гости. Изпратих ги и се прибрах към предния двор на къщата ми. Тогава чух, че идва кола. Аксел стоеше пред оградата. Джипът го прегази, а няма как водачът да не го е видял. Не направи опит да спре или да намали. После не слезе да провери живо ли е животното, да се извини. Нямаше никаква реакция. За мен това не е нещастен инцидент. Четох коментари от колеги на шофьора, че съм лош човек, че животното ми няма всички необходими документи. Нарече Аксел скитащо куче, а това изобщо не е вярно. Не е бил агресивен, не е нападал хора. Пазеше кокошките от ястреби и лисици и не се отделяше от дома. Или тръгваше с козите. Нужен ми е, защото живея почти в гората.

Аксел и другите животни. Снимка: Светлана Николова
Аксел и другите животни. Снимка: Светлана Николова

Според Светлана, ако е имало проблем, то са можели да я предупредят да го прибира през почивните дни, когато преминават. Това обаче не се е случвало, а получавала обиди и закани. Жената продължава разказа си:

Ловджиите никога не си спазват територията, сутрин звъня, питам къде ще са и отивам в обратна на селото посока, за да не се засичаме. После обаче идват и ме гонят с козите. Според тях нямам право да ги изкарвам на паша, защото плащали по 5 лева за билет. Никой обаче не помисли на мен – колко ще ми струва да ги оставя на ясла. Комуникацията липсва, но аз спрях да събота и неделя да излизам с тях. Обаче явно не бе достатъчно.

Джипът. Снимка: Светлана Николова
Джипът. Снимка: Светлана Николова

Стопанката е много благодарна за бързата реакция и доброто отношение на полицията. Днес е аутопсията на кучето и се очакват резултатите от нея. Дала е показания като свидетел на престъпленията. Подписала и документи, за да я държат в течение за работата на разследващите. Има притеснения единствено, че убиецът може би е бивш полицай. Надява се, че това няма да попречи да получи наказанието си. Също, че виновникът ще разбере какво е направил:

Тук не става въпрос само за кучето, а за моите чувства, аз страдам. Имам племенник на 6, който ще дойде и първо ще попита къде е Аксел. Какво да му кажа? трябва да се знае, че убийството има последствия. Понякога стават грешки, но сега бе умишлено!

От Искра.бг оставаме на разположение на всички засегнати страни да изкажат позициите си. Те могат да се свържат с нас на редакционните телефони или на iskra@iskra.bg

Абониране
Известие от
guest

6 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Шаро
Шаро
4 години по-рано

Нямаше ли закон кучета да се пускат само със повод ?! Що за безотговорност ! Кучето пуснато навън , а стопанката си шета из двора !

Iordan
Iordan
4 години по-рано
Reply to  Шаро

Abe q si ebi maikata kakav povot vsichki lovdjii maikite vi da umrat bokluci

Цецо
Цецо
4 години по-рано
Reply to  Шаро

Това е така, ама какво, след като е на вън, трябва да се убива ли. Серем ти на логиката боклук горзен.

Mariq
Mariq
4 години по-рано
Reply to  Шаро

И кво, дай да ги газите. Дано уродчето ти прегази някой, та да видиш как боли. Ако беше прегазено моето куче, щеше да има живот за живот. Ще ида да го излежа тоя изрод, но ще оттърва света от един скапаняк.
Ловджиите сте мъже само с пушка. Нямате нищо в гащите и затова гледате да избивате комплекси, като стрелят срещу беззащитни животни. Изпозастреляйте се един друг накрая и да се свършват тези дивотии.
Зоополицията, моля свършете си работата.

Савина
Савина
4 години по-рано
Reply to  Шаро

Ами, ако беше дете? По тая логика, щом не може да е само навън, да го газим?!? Изроди. Кучето не е ли живо същество? Ловджии безчовечни. Отвратена съм.

стоян
стоян
4 години по-рано

истинския ловец няма да го направи,Това са чантаджии (ловци заради месото)