Летни пътувания: Цените на горивата остават стабилни, но с възможни промени

1
41
Трафик
Трафик. Снимка: Искра.бг

С настъпването на летните почивки и множеството пътувания до морските курорти, хората масово се отправят към бензиностанциите, за да напълнят резервоара на автомобила. Въпреки леките колебания в цените, според експерти се очаква да останат стабилни през следващите 2-3 седмици.

Пред „Bulgaria ON AIR“ Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива споделя, че тенденциите са за леко повишаване в последната една седмица.

„Но както си говорим за леко повишаване, така в следващия момент може да се види леко намаление. Средната цена е около 2,50 лв./ 2,60 лв. в отделните вериги. Миналата година в същия месец цената е била по-ниска, но в края на юли цената приближи 2,70 лв“

Той отбелязва, че потреблението е по-ниско от миналогодишното и напомни, че когато температурите са по-високи, цените обикновено падат, защото при производството се употребява много по-малко енергия.

„Сега очакваме цената ѝ на места да падне под 1 лв. Цената на метана също падна доста, това е най-евтиното гориво, което може да се ползва в страната“.

Автоексперт: 90% от автопарка в България отива на боклука, ако се приеме новият закон

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments