Лена Бориславова завежда дело срещу сценаристите на Слави Трифонов

0
137
Лена Бориславова
Лена Бориславова. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ /ПП/ завежда гражданско дело за клевета и уронване на името срещу сценаристите на Слави Трифонов. Това обяви самата тя в социалните мрежи. По думите й исковата молба ще бъде депозирана в Софийския градски съд. Бориславова се зарича да заведе и други граждански дела.

„След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки“, пише тя.

Поводът за делото вероятно е „Песен за Лена“, която беше пусната в социалните мрежи, а текстът й прекрачва границите на политическа сатира с добър вкус.

Бориславова отказа да участва на изборите през миналия октомври, но сега е кандидат-депутат от ПП-ДБ – втора в софийската листа за 24 МИР, след съпредседателя на ДБ Христо Иванов. Час преди внасянето на иска срещу хората на Трифонов обединението ПП-ДБ регистрира листите си.

“Продължаваме Промяната-Демократична България”
“Продължаваме Промяната-Демократична България”. Снимка: Лена Бориславова, Фейсбук

„12:30 обединението на “Продължаваме Промяната-Демократична България” регистрира своите листи за предстоящите предсрочни парламентарни избори, в които ще бъда кандидат за народен представител от 24 МИР. 13:30 в деловодството на Софийски градски съд ще бъде регистрирана първата ми искова молба за клевета и уронване на името ми. След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки. Има как и има кой да прави политика по друг начин, без главоломна корупция и кражби, както и политическа сатира с интелект и в границите на човешкото достойнство. Зависи от всички нас“, написа Бориславова.

Тя не е първият представител на ПП, който води дела срещу хора от „Има такъв народ“ /ИТН/. Първи беше един от лидерите на формацията – Асен Василев, съди Тошко Йорданов.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments