Лекарите от „Съдебна медицина“ готвят протест

0
197
Лекар
Снимка: Pixabay

Лекарите от „Съдебна медицина“ са готови на протест. Предупреждават, че ще спрат да изготвят медицински експертизи, предаде „NOVA“.

Причината за недоволството им е фактът, че МВР е натрупало към тях дългове за стотици хиляди. Задълженията са за вече свършена работа. Дават отсрочка от два месеца.

Доцент Александър Апостолов е един от 70-те специалисти с призната специалност „Съдебна медицина“ в България. Трябва да работи 6 часа, но почти всеки ден остава по много повече.

Затрупан е с множество медицински експертизи за различни престъпления, освен останалата част от задълженията си. За тях обаче не получава почти никакви хонорари.

С колегите му ситуацията не е по-различна. От МВР коментират, че плащанията са според бюджета. Криминалните адвокати също взеха отношение по темата.Обясняват, че малкият брой на експертите и липсата на пари бавят една голяма част от делата.

Приходите отиват, за да покрият други разходи – обновяване на отделенията по „Съдебна медицина.“.

В „Александровска болнца“ вече текат ремонтни дейности. Ще бъдат закупени и нови апаратури. Част от сегашните са на около 50 години.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от