Лекари от Банско: Обидени сме, генералът да ни се извини лично

0
2770
Общопрактикуващ лекар
Снимка: Скрийншот от видео на NOVA

„Чувстваме се много обидени. Мисля, че генералът трябва да ни се извини лично!“

Това обявиха лекари от Банско. Повод за техния коментар са вчерашните твърдения на ръководителя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, че е имало 50 случая на хора със симптоми, за които медиците не са съобщили. От щаба не пожелаха да разкрият как са узнали за тях, но стана ясно, че са сезирали Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и са взети проби.

Въпросните пациенти си стояли вкъщи въпреки симптомите.

Лекарите подчертаха, че в условията на пълна карантина те са били принудени да се грижат за пациенти, без да имат възможност да ги изпратят в болница. Според тях са се справили много добре със ситуацията. Медиците се питат защо човекът, който е подал сигнала в Регионалната здравна инспекция, не е застанал с лицето си да каже каквото знае.

Пред „NOVA“ лекарите потвърдиха, че от РЗИ са направили посещение и са били взети 21 проби.

Общопрактикуваща лекарка разказа, че тя е имала случай на влошен пациент. Опитала се да вкара момчето в болница, но процедурата била много тежка. Той е бил с пневмония и тя все пак е успяла да му осигури болнично лечение.

Лекарката беше категорична, че никой не е искал от тях информация за съмнителни случаи. Работили са през тези 2 седмици без лаборатория и без рентген. Имало е хора, които са искали да се тестват, но не е имало начин.

Самите медици не са знаели какво лекуват – грип или коронавирус.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments