Лекар от ТЕЛК осъди държавата за несправедливо обвинение в корупция

0
137
ТЕЛК. Снимка: архив
ТЕЛК. Снимка: архив

Върховният съд присъди обезщетение на невроложката Р.М. от Враца, която бе завела дело срещу прокуратурата заради неоснователно обвинение за корупция, предаде БНР.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, потвърди адвокатът на лекарката Светла Генова. По непотвърдена информация става дума за сума между 10 и 20 хиляди лева, която ще трябва да плати държавата. Решението на върховния съд беше третото в нейна полза, след като по-рано се произнесоха районните магистрати от Мездра и окръжните във Враца.

В средата на юли 2011 г. две невроложки от ТЕЛК – Враца и техническата им сътрудничка са арестувани по обвинение, че са поискали 300 лева от болни хора, за да им дадат по-висок процент инвалидност. Срещу тях да повдигнати обвинения за длъжностни престъпления, сред които искане на подкуп, принуда и участие в организирана престъпна група. По-късно са освободени от ареста под парична гаранция от 3 000 лева.

Три години след ареста прокуратурата прекратява делото, тъй като не може да намери основателна причина да повдигне обвинения.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments