Лечева поздрави европейската шампионка Мими Христова и медалистките Евелина Николова и Биляна Дудова

0
26
Весела Лечева
Весела Лечева. Снимка: Министерство на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева изпрати поздравителни адреси на европейската шампионка Мими Христова и бронзовите медалистки Евелина Николова и Биляна Дудова, съобщиха от спортното министерство.

Христова спечели втори златен медал за България на европейското първенство по борба в Загреб, след като победи молдовката Ирина Рингачи във финала на категория до 65 килограма. В четвъртък златен медал взе и Юлияна Янева в кат. 68 кг.

„Поздравления за европейската титла. Тя е награда за Вашите усилия в подготовката, оценка за Вашите възможности и доказва още веднъж, че българската борба е водеща в Европа и света. Поздравления и за Вашите треньори и ръководството на федерацията, които последователно изпълняват целите си и години наред демонстрират професионализъм“, обърна се към Мими Христова министърът на младежта и спорта.

Евелина Николова и Биляна Дудова, които спечелиха бронзови отличия на 57 и 62 кг, също бяха поздравени.

„Медалите са важна мотивация за Вас и показват, че вървите по правилен път. Сигурна съм, че ще тренирате още по-упорито в така важната предолимпийска 2023-а година. Поздравления за Вас, треньорите и целия щаб“, написа Весела Лечева.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments