Лечева посети тренировката на гимнастичките ни

0
11
Министър Лечева посети тренировка на гимнастичките ни
Министър Лечева посети тренировка на гимнастичките ни. Снимка: Министерство на спорта

Служебният спортен министър Весела Лечева посети вчерашната тренировка на гимнастичките преди Световното първенство по художествена гимнастика в София (14-18 септември). Тя подари знаме на ансамбъла, индивидуалните състезателки Боряна Калейн и Стилияна Николова и техните треньори и им пожела да носят гордо националния флаг.

„Пожелавам ви да постигнете мечтите си, да зарадвате публиката и вашите последователи, да донесете много удовлетворение на всички, защото вие притежавате талант и подготовка да го направите. Имате зад гърба си традицията на българската художествена гимнастика, своите идоли, имате големите успехи от Олимпийски игри и Световни първенства. Играйте със сърце, за да зарадвате публиката и да реализирате своите възможности. Желая ви успех“, каза министър Лечева.

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева благодари за посещението и от името на отбора подари на спортния министър плакет.

„За нас е чест, че дойдохте при нас, защото ни предстои важно състезание, а очакванията към отбора са големи“, каза Раева.

Министър Лечева изгледа съчетанията на Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъла, а след това обсъди с Раева състоянието на зала „Раковски“. Световното първенство в столицата е първа олимпийска квалификация преди Игрите в Париж през 2024 г.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments