Лъвове гладуват в клетки – станаха кожа и кости

0
267
Лъв в клетка
Илюстративна снимка, Pixabay

Все повече и повече хора откликват на онлайн кампанията за спасяването на пет „недохранени и болни“ лъвове в Судан, съобщава агенция „AFP“, цитирана от „BBC“. Животните са били държани в клетки в парк в столицата Хартум.

Снимките на бедстващите лъвове са се разпространили светкавично из социалните медии. След като фотосите са били забелязани, огромни тълпи са се стекли на място при тях вчера.

Бях потресен, когато видях тези лъвове в парка … костите им стърчат от кожата“, заяви пред „AFP“ организаторът на кампанията Осман Салих.

Петте лъва се намират в парк Ал Куреши. Лекарствата и храната за тях не били достатъчни от седмици.

Някои от животните са загубили почти две трети от теглото си заради гладуването, разкриват служители на парка и ветеринари.

„Невинаги е налична храна за тях. Затова често я купуваме със собствени пари, за да ги храним“, каза за „AFP“ мениджърът в парка Есамелдине Хаджар.

Община Хартум управлява парка, който частично се финансира и от частни дарители. В момента Судан е в разгара на икономическа криза. Тя се подхранва от увеличението на цените на храните и недостига на чуждестранна валута.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments