Лавини и свлачища взеха десетки жертви в Кашмир, бедствието засегна и други места

0
51
Лавина
Илюстративна снимка, Pixabay

Поне 55 души са загинали, а мнозина са безследно изчезнали, след като лавини и свлачища връхлетяха Кашмир, предаде „BBC“. Става въпрос за областта, която е под юрисдикцията на Пакистан.

Доста тежко е засегнат районът на долината Неелум, където много хора останаха блокирани.

Бройката на сегашните жертви е една от най-големите в най-новата история, въпреки че местността е предразположена към атмосферни бедствия.

Суровото време е взело живота на още десетки хора в други части на Пакистан, а също така в Индия и Пакистан.

Най-засегнат е администрираният от Пакистан Кашмир, където са загинали 55 души, а десетки са безследно изчезнали. Това съобщиха пакистанските власти, отговарящи за бедствията.

Времето се е подобрило на доста места във вторник. Районите, където ситуацията е най-тежка, остават блокирани.

В провинция Белокистан са регистрирани 20 мъртви, сред които са 12 жени и 7 деца.

Местните медии съобщават, че осем души са загинали в Джаму и Кашмир, които са под контрол на Индия.

В Афганистан официалната информация гласи, че загиналите са 24, а 40 са ранени. Най-засегнатите провинции в страната са Хелманд, Кандахар, Херат и Кабул. Спасителните операции продължават.

Най-малко 51 души са убити, а над 40 са ранени от лавините и свлачищата в долината на Неелум, съобщиха пред „BBC“ от пакистанските власти. Над 100 къщи са напълно разрушени или повредени.

Неелум е тясна 130-километрова долина с форма на полумесец. Тя е заобиколена от високи планини. От полицията обявиха, че повечето маршрути до нея са блокирани. Затова спасителните екипи не успяват да влязат.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от