Лаборатория за производство на синтетичен наркотик разкриха край Сливен

0
38
Нарколаборатория
Нарколаборатория. Снимка: ОДМВР-Сливен

Лаборатория за производство на синтетичен наркотик е била разкрита край Сливен. Специализираната полицейска операция е била проведена късно вечерта на 20 декември, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

В хода на полицейските действия криминалистите са предприели претърсване във вилен имот край град Сливен. На място, в момент на производство на дрога, са заловени двама криминално проявени местни жители – на 49 и 33 години. В едно от помещенията е установена изградена лаборатория за производство на синтетична дрога.

При процесуално-следствените действия са намерени 5-литрови туби с течност, съдържанието на едната от които е реагирало на метамфетамин. Иззети са прекурсори, голямо количество блистери с таблетки, както и множество други вещества и предмети, служещи за производството на синтетичния наркотик.

Последвало претърсване и в дома на единия от задържаните, където криминалистите открили близо 2 килограма суха зелена листна маса– чай за пушене, 11 пластмасови туби, съдържащи различни по вид течности и вещества. Течността на една от тубите дала характерната реакция за метамфетамин при извършения полеви наркотест. Иззети са и около 250 грама бяло кристалообразно вещество, индекирало на метамфетамин, както и огромно количество използвани блистери, ампули и други вещества, необходими за производството на синтетичен наркотик.

Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен в рамките на образуваното досъдебно производство. Предстои днес да бъде разгледана мярка за неотклонение „задържане под стража” на 49-годишния мъж.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments