КЗП се самосезира: Извършиха проверка в заведението с високите цени на стековете

0
57
Ресторант
Снимка: Pixabay

Комисия за защита на потребителите /КЗП/ се самосезира, извършена бе проверка в заведението с високите цени на стековете, съобщиха от ведомството. Ангел Джалев от КЗП каза:

„КЗП се самосезира, извършена бе проверка в заведението, установено е, че част от асортимента на търговеца се предлага за 100 грама без да е уточнено каква ще е крайната цена, която потребителят ще заплати. Съставена е административна преписка, даден е срок търговецът да обясни как точно сформира цената. След това ще се прецени дали има нелоялна търговска практика.“

Коментарът му идва относно казуса, при който семейство плати близо 500 лева за три пържоли на морето. 100 грама стрували близо 35 лева, а трите пържоли били 1400 грама.

„Търговецът е длъжен да дава изчерпателна информация. Така се сформира предварително очакване за крайната цена. Хората трябва да са по-внимателни и да изискват повече информация преди всяка покупка. Констатирали сме 10% нарушения от над 400 проверки по заведенията на морето. Предимно се проверява за категоризацията на местата за настаняване и ресторантите. Също и грамажите и менютата дали са правилно обявени“, коментира Джалев пред „NOVA“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments