Кузманов: Полицаят, застрелял крадец в София, е действал в законовите рамки

1
963
Илия Кузманов
Илия Кузманов. Снимка: Facebook

Полицейският служител, прострелял смъртоносно младеж при преследване, е действал в законовите рамки, заяви Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите на МВР за „БНТ“. Той заяви, че според доказателствата униформеният е ползвал служебния си пистолет. По случая е било образувано досъдебно производство, което трябва да докаже дали става въпрос за неизбежна отбрана, превишаване на пределите на неизбежна отбрана, професионална непредпазливост или евентуален умисъл на убийство.

Кузманов отбеляза, че вярваме в това, което говорим – че искаме да снижим нивата на битовата и конвенционалната престъпност, не трябва да се коментира работата в рамките и границите на закона. По думите му наличието на оръжие в атрибутите, които използва служителят на МВР, не е украса.

Според Кузманов в този случай не се е избързало с обвинения към въпросния униформен от страна на професионалното и политическото ръководство на МВР и се дава шанс на правото.

„В МВР има една много силна авторепресия, която е насочена към колегите. При нас принципа е виновен до доказване на противното. То не само по отношение на работата ни с лица, извършили престъпления, а в самата система този принцип съществува. Извършват се и дисциплинарни проверки при всякакъв вид нарушения и навсякъде водещото е, че колегата е виновен още преди да започне проверката“, отбеляза той и изтъкна, че няма респект нито към полицаите, нито към държавата.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
София Янакиева
София Янакиева
2 месеци по-рано

ПОДКРЕПЯМ КОЛЕГАТА ПОЛИЦАЙ,ТОЙ СИ Е ВЪРШИЛ РАБОТАТА !