Кукленият театър в Габрово пренася малките в света на Андерсен

0
168
Куклен театър в Габрово
Снимка: Община Габрово

Малките зрители на кукления театър в Габрово ще могат да гледат днес от 18 часа премиерния спектакъл на приказката на Ханс Кристиан Андерсен „Огнивото“ за войника и царската дъщеря. Втората премиера е в неделя, 10 февруари от 11:00 ч.

От началото до края сюжетът следва класическата линия на приказката, разказва Валентин Владимиров, драматург и режисьор на новата пиеса, който за пръв път поставя на сцената в родния си град.

Младият творец работи в куклените театри в Русе и Кърджали, гостува като режисьор и в други градове на страната. Актьорите, които ще представят неговата интерпретация по приказката са Радостина Андреева, Жулиета Колева и Богдан Богданов. Куклите и сценографията са на Юлия Лачева. Музиката в спектакъла е изцяло авторска, композирана от Георги Гарчов.

Малките зрители и порасналите им придружители ще могат да се насладят на историята, в която доброто побеждава. В центъра е поставена темата за споделената любов, а развитието на сюжета дава убедителен отговор, че тя е най-важна в живота. Героите разбират, че за да има любов между двама души няма нужда от вълшебства, от огниво, а от сърце – в него се крие чудото.

С новата пиеса театърът прибавя към афиша си още едно заглавие от златната класика, след „Палечка“, „Свинарят“, „Принцесата и граховото зърно“. Изборът е в отговор на интереса на малките зрители, които харесват приказни истории, а поуките от перипетиите на героите нямат нужда от тълкуване.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments