Кристалина Георгиева: Световната икономика е по-добре от очакваното

0
56
Кристалина Георгиева. Снимка: Wikimedia Commmons
Кристалина Георгиева. Снимка: Wikimedia Commmons

Директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева направи оптимистично изказване за състоянието на световната икономика на фона на пандемията от COVID-19. Според нея тя е по-добре от очакваното. Изказването й се базира на прогнозите, които бяха правени преди няколко месеца. Георгиева обаче подчерта пред „БНР“, че кризата, породена от разпространението на коронавируса в световен мащаб, все още не е преодоляна.

Директорът на Международния валутен фонд отправи призив към правителствата на отделните държави да продължават да оказват подкрепа на бизнеса. Но в същото време според нея помощ не бива да се дава на всички фирми. Кристалина Георгиева е на мнение, че компаниите, които са на практика в банкрут, не бива да бъдат поддържани на изкуствено дишане.

Затова според нея трябва да се търси начин за стимулиране на фирмите на бъдещето. Това са тези, които са част от зелената икономика. Георгиева подчерта колко е важно за света да предприеме действия, за да се опази от климатичната криза, която по нейните думи ще бъде катастрофална за нас.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments