Кристалина Георгиева поздрави България за водената фискална политика

0
92
Бойко Борисов и Кристалина Георгиева
Снимка: Правителствена информационна служба

Директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева поздрави България за водената фискална политика. Днес тя се срещна в Министерския съвет с премиера Бойко Борисов. Георгиева е подчертала, че водената фискална политика е добър стимул за реализацията на набелязаните от кабинета управленски приоритети, съобщиха от правителствената информационна служба.

Основен акцент в разговора между Борисов и директора на МВФ е било сътрудничеството между България и световната организация и неговото развитие в бъдеще.

Борисов е подчертал, че разумната фискална политика, която правителството води, е била отчетена и от всички кредитни агенции. Премиерът е посочил, че българската икономика продължава да се развива, без да се натрупват дисбаланси.

Също така страната ни има стабилен напредък по присъединяването към чакалнята на Еврозоната – ERM II.

Борисов и Георгиева са обсъдили и предизвикателствата пред световната икономика, като двамата са се обединили около разбирането, че водещо трябва да бъде осигуряването на по-голям растеж.

Бойко Борисов, Кристалина Георгиева и Владислав Горанов
Снимка: Правителствена информационна служба

Премиерът е подчертал, че изборът на Кристалина Георгиева за ръководител на Международния валутен фонд е голям успех за България. А постигнатото от нея начело на МВФ ще донесе престиж на цялата ни страна в международен план.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments