Криминалисти от Дряново разкриха миниоранжерия, изградена в къща в село Косарка

0
1994
Нарколаборатория
Снимка: МВР

Двама души са били задържани при спецакция на полицията в село Косарка. По време на операцията, която е реализирана под надзора на прокуратурата, е било иззето голямо количество канабис и таблетки екстази.

В условия на неотложност вчера криминалисти на РУ-Дряново претърсили къща в село Косарка, обитавана от 53-годишен нидерландски гражданин и 54–годишна негова сънародничка. В рамките на процесуално-следствените действия е установено, че една от стаите на дома била приспособена и оборудвана за оранжерия за отглеждане на канабис. Иззети са – рефлекторна лампа, два вентилатора, електронен термометър и други вещи, способствали за отглежданите канабисови растения. Иззети са и 15 растения, като отделената листна маса е с тегло 1118 грама, близо 400 г суха зелена листна маса, дали характерната индексация за канабис при наркотеста, таблетки екстази.

Двамата чужди граждани са задържани по реда на ЗМВР за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл.354а ал.3 и ал.354в от НК, а работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments