Криминален експерт: Корупцията в МВР има политическа окраска

0
134
Корупция
Корупция. Снимка: Pixabay

Корупцията в Министерството на вътрешните работи /МВР/ има политическа окраска и е представителна извадка на обществото ни, заяви криминалният експерт и преподавател в академията на силовото ведомство Иван Савов. Така той коментира случката на АМ „Тракия“, при която полицай удари шамар на турски тираджия.

Вътрешният министър Бойко Рашков нарече деянието „изключително срамно явление” и посочи, че е имало опит за заличаване на следите от страна на служителите на реда. По думите му те са изтрили записите от камерата в патрулния автомобил.

Криминалният експерт подчерта, че във всяка по-нова служебна кола, има записващо устройство, което цели сигурността на патрулиращите. Той коментира пред „NOVA“:

Затова при проверка на превозно средство, трябва да му бъде показано да спре пред патрулката. По този начин камерата, която снима напред, ще заснеме регистрационния номер на колата и действията на шофьора.“

Според Савов турският гражданин е излъгал за някои обстоятелства от случилото се на автомагистралата. Той предполага, че тираджията е шофирал в лентата за аварийно спиране, полицейските служители са го изпреварили и затова се намират пред камиона. Криминалният експерт заключи:

Шамарът си е шамар – има си етичен кодекс. Тези хора представляват държавата и носят униформа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments