Укрива ли Община Бургас важни документи по казуса с „Гъбката“ в Морската градина?

1
4064
Гъбка, Бургас
Павилион „Гъбката“ в Бургас. Снимка: Искра.бг

Нов епизод от битката за един от символите на Бургас – търговски обект „Гъбката“, се проведе днес в Административен съд. Делото между Община Бургас, която обжалва предишните решения на съда и стопанина на обекта Рауф Сабах в крайна сметка бе отложено за 24 юни.

В съдебната зала адвокатът на Сабах представи документи, които по думите му Община Бургас отрича, че притежава. Сред които разрешителното за строеж, актът за узаконяване на обекта, визата за проектиране и документ за одобрени схеми с подпис и печат от областен управител.

Те бяха оспорени от юрисконсулта на Община Бургас Станимир Димитров, според когото не ставало ясно кое лице е заверило копията на документите. Поради тази причина делото бе отложено за 24 юни, когато се очаква да има окончателно развитие по него.

В съдебната зала се изказа и свидетелят Радомир Узунов, който се определи като вдъхновител на идеята за възстановяването на „Гъбката“ в началото през 1992 година, когато сам е потърсил фирма за нейното проектиране. Той потвърди, че обектът е запазен в оригиналния си вид и не е бил променян през тези години. 

След края на заседанието Рауф Сабах заяви, че не е редно Община Бургас да отрича, че притежава важните документи, които днес бяха представени в съдебна зала.

„Те са длъжни да пазят документи, тъй като това е в услуга на гражданите. За съжаление днес бях свидетел на това, че плащаме на хора, които работят срещу хората и срещу бизнеса. Не разбирам защо Община Бургас продължава да отрича съществуването на тези документи“. 

Той се обърна към кмета Димитър Николов с думите, че негови служители не си вършат работата и не заслужават заплатите, които получават. 

Юрисконсултът на Община Бургас Станимир Димитров отказа да даде коментар пред медии, както и да бъде сниман. 

Диана Русинова: Очаквам МВР и НАП да започнат проверки на всички младежи с твърде скъпи коли

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Марин
Марин
10 дни по-рано

Вижте профила на Рауф във Фейсбук- активен поддръжник на Хамас