
Свинските шницели са класика в домашната кухня – златисти, хрупкави отвън и сочни отвътре. Тайната на тази рецепта е в специалната марината от горчица и чесън, която прави месото изключително крехко и ароматно.
Необходими продукти
1 кг свинско контрафиле
3 скилидки чесън
2 ч.л. горчица
Сол и черен пипер на вкус
6 яйца
150 г пшенично брашно
Олио за пържене
Начин на приготвяне
1. Подготовка на месото – Измийте свинското контрафиле, подсушете го добре и го нарежете на порции. Всяко парче покрийте с прозрачно фолио и начукайте на много тънко, за да стане по-крехко.
2. Мариноване за максимална сочност – Смесете горчицата с чесъна, предварително прекаран през преса. Наредете месото в купа на пластове, като всяко парче посолявате, поръсвате с черен пипер и натърквате с чесновата горчица. Тази стъпка е ключова! Тя позволява на месото да поеме ароматите и да стане невероятно сочно и нежно. За още по-добър резултат, оставете шницелите да се мариноват в хладилника за няколко часа.
3. Приготвяне на двойната панировка – Разбийте яйцата със сол. Всеки шницел последователно оваляйте в брашно /от двете страни/, в яйца, отново в брашно и още веднъж в яйца. Тази двойна панировка създава изключително хрупкава и златиста коричка.
4. Пържене до съвършенство – Загрейте добре олиото в тиган на умерен огън. Изпържете шницелите от двете страни до апетитен златистокафяв цвят.
5. Сервиране и гарнитура – Поднесете шницелите топли, комбинирани с гарнитура по избор – пържени или печени картофи, варени зеленчуци или прясна салата.
Защо тази рецепта е перфектната за крехки шницели?
Мариноването с горчица и чесън прави месото изключително крехко и ароматно. Двойната панировка осигурява хрупкава текстура, която запазва сочността на месото. Лесна и бърза рецепта с гарантиран резултат.
Опитайте тези крехки свински шницели и се насладете на вкусен, домашен специалитет, който цялото семейство ще хареса!
За още новини вижте ТУК
Присъединете се към нашия Телеграм
Испанската кухня завладява Бургас! Готвачи от цял свят се състезават за най-добра паеля