Кръстовище в Нови пазар ежедневно поставя в риск живота на пешеходци и шофьори

0
1849
Опасно кръстовище в Нови пазар
Опасно кръстовище в Нови пазар. Снимка: Скрийншот от Google Maps

Кръстовище в Нови пазар ежедневно излага на риск живота на пешеходци и шофьори, предава „NOVA“. Злополуките на него са се увеличили, след като основно са били ремонтирани двете улици, които се пресичат там. Местните искат да се намери решение на казуса и спокойно да вървят по тротоара.

Йорданка Кулчева живее отдавна в района. Тя споделя, че постоянно има катастрофи, а поставеният знак „Стоп“ не се спазва. Последното произшествие е отпреди няколко дни. Освен блъснатите коли, в катастрофата е попаднала и продавачката Мария Иванова от близкия магазин. Жената разказва:

„Чух жесток удар и видях, че джипът е ударил момиче. Уплаших се, но веднага реагирах и отидох при нея.“

Казусът с кръстовището между улиците „Плиска“ и „Цар Петър“ се е обострил, след като са били преасфалтирани. По думите на Стоян Атанасов оттогава системно не се спира на знаците, шофьорите засилват автомобилите си отдолу и продължават с голяма скорост нагоре. Той смята, че налице са и други предпоставки за катастрофа:

„Височината на знака не отговаря на изискванията. Освен това привечер слънцето заслепява хората и табелата пак не се вижда.“

От Община Нови пазар коментираха, че кръстовището е урегулирано според всичките законови изисквания. Има поставени огледала за по-добра видимост, както и осветление.

През годините живеещите в района многократно са искали да бъде намерено решение – те предлагали да бъде направено малко кръгово, както и да бъде поставен светофар. Те твърдят, че преди около 6 месеца са събрали подписка, подкрепена от 200 души. Чрез нея настоявали да бъдат поставени изкуствени неравности, които да забавят автомобилите. Предвижда се проблемът с кръстовището да бъде разгледан на заседание на Комисията по безопасност на движението, обещаха от Община Нови пазар и увериха, че ще търсят решение.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments