Красимир Каракачанов: Сегашните интернационалисти владеят институциите и контролират световната икономика

0
20
Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов. Снимка: ВМРО

„Сегашните интернационалисти владеят институциите и контролират световната икономика“.

Това заяви лидерът на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов по време на политическата академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Сандански. Събитието e организирано от българския представител в Европейския парламент от политическата група на ЕКР и заместник-председател на ВМРО – БНД Ангел Джамбазки.

„Става въпрос за стройна идеология, прокарвана целенасочено. Добре финансирана, добре притискана и налагана с международни институции. По същия начин болшевизмът след 1917 г. се опита за завладее света. Само че сегашните интернационалисти, които искат да прокарат поредната утопия, владеят институциите и световните медии. И най-важното – контролират световната икономика през банките и големите структури. Това, което болшевиките на Ленин и Сталин нямаха“, каза Каракачанов.

„Ние водим битка да запазим традициите, които заедно с християнската ни вяра са ни съхранили 500 години по времето на турското робство. Съхранило ни е отношението ни към семейството, към отношенията вътре в него. На младите към по-старите, на старите като отговорни за възпитанието на младите, отношението към труда и т.н. Това е на прицела на глобалистите. Онези, които считат, че светът е един пазар. Онези, които считат, че могат да направят 20 години война в Афганистан, да похарчат 3 трилиона, след което да си оберат крушите и да си отидат. Нашите ценности са вредни за тази идеология и тя прави всичко възможно да бъдат изтрити, унищожени, включително забранени“, категоричен е Каракачанов.

По думите му дебат между двете идеологии на практика не съществува.

„Другата страна не позволява такъв. Тя налага единомислието силово чрез пропагандата си и чрез механизмите и институциите, които е създала. Включително Европейският съюз създава своите норми, налагайки ги на уж суверенните държави членки. Тоест ние биейки се за българската идея, няма как да се изолираме от битката за Европа, света, ако щете дори за бъдещето на християнската цивилизация. Основите, върху които ние можем да стъпим, са националния интерес, нацията като основна единица и религиозните ценности. Изводът от историята е, че без да си активен, без да се бориш – губиш“, разясни Каракачанов.

Той бе категоричен пред делегатите, че битката за съзнанието на човек е всеки ден, всеки час, всяка минута.

„Ако искаме да спечелим тази битка, трябва да сме активни и да си вярваме, че ще я спечелим. И за оцеляването не само на българската, но и на европейските нации, защото няма как да се запазим като остров, който ще бъде подминат от бурята на джендъризма и глобализма. Паднат ли европейските крепости, ще паднем и ние. А ние сме най-уязвими, защото сме в най-големия демографски срив. Ако болшевизмът падна за 70 години и приемем, че идеологията, която ни се налага от около 30 години, е в средата на жизнения си път, то сега е водоразделът и хората, които разсъждаваме нормално и искаме да живеем според традициите на своите деди и родители – ще бъдем или пометени, или ще спечелим. Всичко зависи от нас! Или както е казал Левски „от нашите задружни сили“, добави лидерът на ВМРО-БНД.

Той не подмина и политическата криза, в която се намира България като каза, че в парламента не могат да намерят общ език дори за едно нещо при всички опасности, пред които е изправена България. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments