Красимир Дачев: В България има 100% мафия в енергетиката!

1
132
Дачев. Снимка: Скрийншот от видео на бТВ
Дачев. Снимка: Скрийншот от видео на бТВ

„В България има 100% мафия в енергетиката.“

Това заяви зам.-председателят на Българска търговско-промишлена палата Красимир Дачев. Допълни също, че всички в бизнеса наблюдават, че се случват непазарни и нелогични неща. Имената били известни, но стояли зад фасада, зад която имало други играчи и политически фигури.

По негови думи в сектора имало заровени интереси, датиращи отпреди 50 години. Силната регулация пък давала възможност за „гимнастики“. Определи отрасъла за стратегически, защото давал точно такова предимство на родните производители и работодатели.

Дачев изтъкна, че плащаме огромен брой такси. Купувача на дотирания ток обаче го изнася за продан навън без тях. Така се получава, че даваме пари, за да могат други хора да получат евтино услугата.

Обясни също, че е върнал кредитите си. Разликата между него и онези, които не са го направили, била една – те били кредитни милионери. Приватизацията можела да направи някой богаташ, единствено, ако можел да управлява и имал подход.

При нея участва в 2 роли – купувач на повече от 10 предприятия и консултант. Призна, че е съдил Агенцията за приватизация.

Според него в обществото има чувство на неудовлетвореност и търпимостта на хората към справедливостта е намаляла. Сега главният прокурор Иван Гешев намалява дефицита, който от около 30 години е незадоволен.

Определи Иван Костов като единствения политик, който е имал сила да взима решения. Пита се защо обвиненията са срещу него, при положение, че се е знаело че в Агенцията за приватизация се дават пари на различни хора.

Взе отношение и по темата с Васил Божков. Определи го като разумен, аналитичен и точен. Преди лотарията е имал пари, ще има и след нея.

Процедурите около ареста му се спазват желязно по негова преценка. След присъдата би трябвало да плати определена сума. Ако не го направи, то държавата ще разполага с описаните имоти и предмети, които се водят негова собственост.

От Искра.бг припомняме, че бизнесменът се намира на територията на Обединените арабски емирства (ОАЕ). За да се осъществи екстрадицията му, то държавата ще разчита основно на дипломатическите канали на външно министерство, тъй като са такива законите в Емирствата.

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
Сан до Кан Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Сан до Кан
Сан до Кан

Както каза Валери Симеонов,Дачев да сезира прокуратурата,иначе в затвора!Смешници…