Кръщават улици и площад в София на Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова

0
381
Стефан Данаилов
Снимка: Facebook

Кръщават улица, площад и зала в София на великите Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова. Двамата големи български артисти ни напуснаха преди дни.

Имената им обаче ще се помнят вечно.

Улица в столичния квартал „Драгалевци“ ще носи името на актрисата. Тя се намира на метри от улицата, кръстена на нейния покоен съпруг – Нейчо Попов. До нея ще живеят вечно и други легенди на българското кино като Невена Коканова, Георги Парцалев и Георги Георгиев – Гец. Улици вече носят техните имена, предаде „Bulgaria On Air“.

Площад в София пък ще носи името на Стефан Данаилов. Българската музикална асоциация от своя страна започна инициатива да му бъде посветена зала, създадена от самия него. Това е сцена 17 в Министерството на културата.

Българският театър, който само за няколко дни загуби две от най-големите си имена, завинаги ще носи техния отпечатък.

Както Искра.бг ви съобщи Стефан Данаилов почина на 27 ноември във Военномедицинска академия. Големият актьор си отиде на 76-годишна възраст. Той беше поставен в медикаментозна кома в началото на ноември, след като беше хоспитализиран по спешност във ВМА, защото събираше вода в белите дробове. През октомври пък се лекуваше от вирус и в резултат на това разви дихателна недостатъчност и беше интубиран. Той имаше проблеми и със сърцето.

Стоянка Мурафова ни напусна на 6 декември. Тъжната новина беше съобщена от личния й мениджър Евгвни Боянов. В началото на ноември тя претърпя тежка и животоспасяваща операция в болница „Лозенец“. Мутафова беше получила възпаление на жлъчката, като след интервенцията вдигна висока температура. Тогава лекарите успяха да овладеят ситуацията. Дни по-късно обаче състоянието й се влоши отново и беше преместена във ВМА.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от