Красен Кралев: Очаквам повече медали от Олимпиадата в Токио

0
575
Красен Кралев. Снимка: Уикипедия
Красен Кралев. Снимка: Уикипедия

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че очаква повече медали от Олимпиадата в Токио. Преди четири години в Рио България изпрати представители в 14 спорта. Сега се очаква да имаме в 18.

„Новите са вдигане на тежести, таекуондо, карате и спортна гимнастика.“, заяви Кралев пред „бТВ“.

Той припомни, че за Рио сме имали 41 квоти и 45 състезатели. А сега се очаква да получим между 51 и 55 квоти. Според министъра бележим сериозен напредък в някои спортове през последните години и това ни дава сериозен шанс за успех на Олимпиадата.

Кралев смята, че е най-вероятно страната ни да завоюва медал по художествена гимнастика, вдигане на тежести, джудо, борба и бокс.

Министърът коментира и факта, че през 2019 година България нямаше световен шампион. Според него това не означава, че няма да се представим достойно на олимпийските игри. Той напомни, че имаме 4 медала от световни първенства и още 6-7 души между четвърто и шесто място, тоест в зоната на медалите.

Кралев коментира и появилите се дискусии дали да се въведе мандатност за президентите на федерациите. Повод беше заявлението на Данчо Лазаров, че няма да продължи да управлява българския волейбол след 20 години начело.

Според министъра на спорта подобна промяна не е необходима.

„Заради една или две „гнили ябълки“ да разваляш възможността кадърни ръководители да продължат да управляват е малко спорно.“, категоричен беше той.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments