Кралев и кметът на Бургас обсъдиха нов стадион в града

0
52
Красен Кралев и Димитър Николов. Снимка: Министерство на младежта и спорта
Красен Кралев и Димитър Николов. Снимка: Министерство на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща с кмета на Бургас Димитър Николов, на която беше обсъдена идея за изграждане на нов стадион в града. Николов представи предложения на общината за подходящи терени.

В момента България подготвя кандидатурата си заедно със Сърбия, Гърция и Румъния за евентуално домакинство на Световно и Европейско първенство по футбол. Бургас е един от градовете, които имаме предвид, тъй като има отлична инфраструктура – има летище, добра пътна и транспортна инфраструктура, голяма хотелска база„, каза Кралев.

Министърът още веднъж подчерта, че ако четирите страни официално подадат кандидатура ще трябва в България да бъдат изградени четири нови стадиона.

Първият терен, който смятаме, че е подходящ е бивше военно поделение, което се намира на входа на Бургас, другият е стадион „Черноморец“ в квартал „Акациите“, който може да бъде изцяло престроен„, каза кметът Николов.

Министърът на спорта определи сътрудничеството с кмета на Бургас като отлично и изрази увереност тази година да бъде приключен проектът за многофункционалната спортна зала „Арена Бургас“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments