Крал Чарлз III с първо обръщение към нацията след смъртта на кралица Елизабет II

0
14
Крал Чарлз
Крал Чарлз. Снимка: Общомедия

Крал Чарлз III направи своето първо обръщение към нацията след смъртта на кралица Елизабет II. Той обяви, че майка му е била пример и вдъхновение за него. Крал Чарлз посочи, че говори с чувство на дълбока скръб. Той обяви, че дължи най-искрената си признателност на кралица Елизабет.

Крал Чарлз е категоричен, че неговата майка е направила жертви в името на дълга. Той също обещава на нацията да й служи до края на своя живот. Наред с дълбоката скръб всички поданици на кралицата изпитвали и чувство на благодарност към нея за управлението й, продължило повече от 70 години.

През това време Елизабет е служила на много нации, подчерта синът й и престолонаследник. Той припомни, че през 1947 година, на нейния 21-ви рожден ден, тя е обещала да бъде в служба на своя народ, независимо от това дали ще живее дълго, или кратко. Това е било нещо повече от обещание. Било е дълбок личен ангажимент.

Очаква се новият крал на Великобритания да бъде коронасян официално в събота. Междувременно тече и подготовката за погребението на Елизабет Втора.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments