КПКОНПИ се зае с руснак, присвоил 86 апартамента в село Кранево

1
247
Сотир Цацаров
Сотир Цацаров. Снимка: Прокуратура на Република България

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ внесе иск в Софийския градски съд на стойност близо 11 милиона и 700 хиляди лева срещу 62-годишния руски гражданин Алексей Кирянов.

През 2015 година той е реализирал привидна сделка като чрез нея е присвоил 86 апартамента във ваканционен комплекс в село Кранево, община Балчик.

Той е успял да вземе имотите в качеството си на управител на компанията „О.Т.7“ ЕООД. В сделката е бил използван и пълномощник. Купувач пък е била офшорна компания. Тя е със седалище в Република Белиз.

Едноличен собственик на капитала на дружеството „О.Т.7“ ЕООД е Международна инвестиционна банка-Москва. Към онзи момент тя вече е правила опити да освободи Кирянов като управител след констатирани измами и нарушения от негова страна, предаде „Dnes.bg“. Той обаче успява само за един ден – на 16 февруари 2015 година да прехвърли въпросните 86 апартамента като ги продава на офшорната фирма за 775 000 евро, тоест по 4500 евро на имот. Тази сума никога не е изплатена.

Руснакът е привлечен като обвиняем от прокуратурата.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Бай Ганди
Бай Ганди
3 години по-рано

Аууу сакън, срещу братушките нищо лошо не трябва да се казва, та те са богове за нас, те са ни освободили турско робство и трябва да ги боготворим вечно