Кой още е купил апартаменти на занижени цени?

0
91
Артекс
Снимка: Гугъл Карти

Още един политик е закупил имот на преференциални цени – през есента на 2018 г. зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов си е купил апартамент от 150 кв.м. заедно с два гаража с обща площ на гаражите от 50 квадрата за сумата от 240 хиляди лева, обяви „БиТиВи“. Според прости сметки, той е заплатил по 616 евро на кв.м.

Според справка в Агенцията по вписванията, Първанов се сдобил с апартамента на 28 септевмри 2018 г. Той се намира в луксозния блок в столичния квартал „Изток“ на улица „Тинтява“, непосредствено до недвижимите имоти на Цветан Цветанов и Цецка Цачева.

Проверката на „БиТиВи“ и на „Антикорупционния фонд“ показва още, че жилище в същата сграда е придобил и ексшефът на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков. Сделката на Веселин Божков за апартамента е излязла 682 евро на кв. м.

По непотвърдена информация сред клиентите на „Артекс Инженеринг“ е и член на ВСС, а именно Гергана Мутафова. Тя била заплатила по 1147 евро на кв. м.

Проверка пък на сайта „Фрог“ показва, че и шефът на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев се е сдобил с два имота на възлови места в София за много по-ниски цени от реалните. Единият се намира на около 200 метра от ул. „Латинка“, приютила Цветан Цветанов. Точно в този скъп район Георгиев е платил за апартамента си по 850 евро на кв. м.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments