Кой изпрати предупредителните съобщения за вчерашното земетресение у нас?

1
118
Жена, телефон
Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

Съобщенията, които някои потребители получиха за вчерашното земетресение в района на Пловдив и Асеновград, не са били от системата „BG Alert“. Това заяви пред „БНР“ директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ Александър Джартов.

Той напомни, че нейното предназначение да известява в случаите, в които имаме предварителна информация, че предстои да се случат определени събития или явления. Поради тази причина няма как за земетресенията да бъде съобщавано преди те да се случат, защото не могат да бъдат прогнозирани

В същото време част от хората получиха съобщения на своите мобилни телефони, в които с кратко съобщение бе оповестено, че земетресението е било регистрирано в 20:24 часа и в района е усетен силен трус. Той е било изпратено от „Google“ и е било получено най-вече от потребителите, които използват операционна система „Android“. 

Те се развили функционалност, която позволява, когато на множество устройства бъде засечено движение или вибрация на база на съответните алгоритми, да бъдат известени, че всъщност се случва земетресение. 

Важно за всеки пенсионер: Как дефицитът в системата засяга всички пенсии?

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments