Кой и защо клекна на кметя Слънце?

0
635
Слънце
Слънце

Идат избори. Избори за кмет и общински съветници.

Община Бургас може да се похвали с 11 кандидати за градоначалник и 494 кандидати за общински съветници. За съжаление количество има, но не и необходимото качество.

Кандидатите за „шефове“ на Бургас са:

Слънцето – Безспорно ще е победител. Отново. Обаянието му е заслепило бедния и обезверен електоратец. Гербливите птици кръжат над Сиреков и са готови да сграбчат с ноктите си всеки, който се опитва да хвърли сянка върху продавача на сухо мляко. Целогодишно ни топли този източник на живот и грее ли, та, грее, но няма да изгори, а трябва! Който иска да робува, за него да гласува!

Списаревски – Невероятна мисъл, невероятни идеи, невероятен късмет! Ако организацията му беше на това ниво, вече можеше и да е премиер. За такъв човек като него е желателно да намери точните хора, в които да се вслушва, за да жъне още по-големи победи. Манията му за тотално обсебване, недоверието към околните и част от обкръжението му няма да му навредят, но няма и да му помогнат. Той ще е вечното невзрачно кандидатче за кметче. Неговата сила е летенето, неговата слабост са лястовиците!

Еманюел Макрон – Блудният син се завърна! От’де се появи човекът-чудо-кмет малцина разбраха. Важното е, че излизането му на сцената беше великолепно. Имаше цели 6 чифта ръце, които му ръкопляскаха. Резултатите също ще са в този тон. Заблуден от ближния си, не спира да го ближи, но ръцете няма да станат повече. Заблуден от обещания, скоро ще бъде забулен в забвение. Заблуден от жаждата за алчност, ще разбере, че е късно. По-добре да отлита обратно преди да е събрал умопомрачителните 0,13%. Лек, пожелавам ти лек път!

„Лувър“-а – Не „лузъра“, а Лувъра – държа да я ясно. Както казват англичаните: „Бай, бай,…“. Тоест, довиждане кандидате. От немай къде го сложиха на челото на изпъкне. Да имаш кандидат, който е авер с настоящия и бъдещия първенец, е голяма грешка. Като добавим и глупостите, които говори, наричайки ги предизборна програма, и на малко запознат човек ще му стане ясно каква манджа с вафли ще бъде сготвена. Едно е да наблягаш над законите и съвсем друго да си в общината. Не всеки може да влезе вътре. Посредствените остават навън и ще се радват на едно пренебрежително помахване от прозореца на първия етаж в стил: „Бай, бай, Байчо…“.

Червената шапчица – Шапчицата е червена, кръвта й е червена, но душата й е синя. Всъщност, душата предпочита цвета на Алеко Константинов – колкото повече цвят, толкова повече се променят шапчицата, кръвта и душата. Но Червената е хитра. От кошницата извадила няколко предложения и едно от тях се харесало на Вафлопродавача. В него пишело с огромен шрифт „Аз съм вярна на майка до гроб!“, но отдолу, със съвсем дребни буквички, били изтипосани няколко реда, които били много по-важни от едрошрифтието: „От мен има по-подходящ, но не толкова заслужил. Приеми моите фирмиченца да работят свободно и аз ще съм начело“. Шефът погледнал строго и се съгласил нисш организъм да се изправи в равна битка с него. Битката била толкова равна и разбира се загубена, защото цената била свободата на фирмиченцата.

Д-р Хаус – Мира не му давате на доктора! Оставете го да си лекува, поне с това се справя по-добре отколкото с политиката. На предни избори си показа потенциала, който е нищожен. Беше прегазен с вот и трябваше да я ясен сигнал, че друг е задължително да е на негово място, но шефът му е твърдоглав, дебелоглав и тъпоглав. Е, с такъв шеф и резултатите ще са Титаник. Може би тази кандидатура е последният пирон в патриотичния бургаски ковчег. Ситуацията може да създаде нов член в НПК – убийство чрез вот!

Г-н Динев – Уважаеми г-н Динев, радвам се, че ще сте кандидат за кмет и този път. На предните избори се предадохте/продадохте и се надявам, че си е заслужавало. От известно време с нестихващ устрем се борите срещу гербливите птици, но да не се окаже, че сте от едно гнездо? Времето винаги вади всичко. Важно е малко хора да подведете и да спрете да плямпате небивалици, а да предприемете реални действия за доброто на обществото. Имате ресурса, но нямате желанието, защото така ви е заповядано. Наясно съм, че много работите, работите, работите, но го правете и за Бургас.

Хензел и Гретел – А, ся, кажете кой кой е! Борбата между тях е вечна и безсмислена. Печелят враговете им и градските сеирджии. Една кръв, две тела, много позиции. Зад опаковката се крият користни намерения, аванта, кинти и всякаква друга лична изгода. Единият е тотално очернен, но другият има и сполучливи моменти. Малко са, но ги има! Те са поредният пример как алчността дели кръвта, как интереса те мотивира да преминеш на друг кораб, как никога не е късно да се изложиш, но гласоподаватели и колеги го знаят и присмехът им е напълно заслужен. И не, този път няма да сте част от онези 51 избраници, но ще сте от онези, които ще го сполети съдбата на Титаник.

Скот Самърс /Циклопс/ – Погледът му може и да не е изпепеляващ, но хейтърството му със сигурност е. Пост след пост, лъжлива информация, нападки, не признаване на чуждо мнение, са част от арсенала на бургаския Скот Самърс. На вид твърд и непоколебим, но всъщност мек и податлив на облаги. За малко власт ще го вземе коалиционно, ще бере копейки, ще клекне, че и ще легне, на Слънцето, а и не само на него. Минал през различни партийни школовки, кандидатът ще стане общински съветник, което е и главната му цел. След това кариерата му ще тръгне рязко нагоре, а слугите му кучета ги яли. Фактът, че е бил /а може и все още да е/ приближен на известна мутра не е за подценяване. Кофти човечец, кофти минало, кофти настояще, кофти бъдеще.

Атикус Финч – Още един неизвестен правно-политически човечец. За него информацията в медийното пространство е толкова малко, колкото ще са и избирателите му. Няма да е водач на листата, но нормално – никой не иска острие с тъп връх. Дори неговите хора предпочитат амортизирана личност да е напред, отколкото някакъв Атикус /римува се с фикус, но фикусът е по-полезен/. Безславно поникна и безславно ще увехне. Не става ясно дали партията го издига за кандидат за кмет или го хвърля от скалата, за да угоди на някой…

П.П. Приликата и разликата с всякакви реални политически субекти е, може би, случайна. Ако има обидени, моля да си запишете възражението на пясъка и да ме уведомите, за да го разгледам!

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от