Костурков за разкритията на ГКПП „Капитан Андреево“: Получих обаждане да внимавам какво говоря

0
220
Росен Костурков
Росен Костурков. Снимка: Скрийншот от видео на "bTV"

Заместник-председателят на Комисията по земеделието в Народното събрание Росен Костурков е получил обаждане да внимава какво говори по телевизиите, след като е казал, че е бил предложен на 2 пъти подкуп на директора на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/. 

Припомняме, че на 23 май в интервю за „bTV“ той обяви, че фирма, която е била избрана по неясен начин от агроминистъра през 2012 година е осъществявала 3 дейности, свързани със санитарния контрол на границата.

Изпълнителният директор проф. д-р Христо Даскалов също потвърди, че му е бил предложен подкуп в началото на годината.

Костурков сподели, че освен него, проф. д-р Даскалов, заместник-агроминистърът Христанов, също и двама народни представители са получили заплахи. По думите му негов колега е получил директна заплаха за живота си.

„Човек отива при него и му казва: Внимавайте, изчезват хора, знаеш как умират от инфаркт и никой не ги разследва.“, посочи той.

След предупреждението, отправено по телефона към него, жена му в Пловдив забелязала, че всеки ден дрон оставал 15 минути пред къщата им.

На 24 май е получил обаждане от скрит номер от човек, представил се за негов приятел, коментира Костурков като добави: „Той ми каза: Да внимаваш какво говориш по телевизиите, даваш ли си сметката, че другата седмица няма да има къде да живееш?“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments