Костадинов, „Възраждане“: Идеята за ротационен премиер е „върхът на глупостта“

0
66
Костадин Костадинов
Костадин Костадинов. Снимка: ПП „Възраждане“

„Когато има политическа криза, решението са нови избори, пише го в учебниците по политология“, съобщи на брифинг днес във Варна председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Според него останалите партии са уплашени от растежа на „Възраждане“ и за да не допуснат нови избори, са готови да направят каквото и да било. Костадинов смята, че няма да има правителство, защото по думите му „тези хора не са глупаци и имат инстинкт за политическо самосъхранение“. По думите му идеята за ротационен премиер е „върхът на глупостта“.

Костадинов за пореден път повтори, че единственото правителство, което ще подкрепят, е с мандат на „Възраждане“. Според него президентът Румен Радев няма да връчи третия мандат на неговата партия, защото тя е единствената политическа организация извън т.нар. вашингтонски консенсус“.

„Иначе, ако ни бъде предоставен такъв мандат, е естествено, че никой няма да ни подкрепи и ние сме наясно с това“, посочи Костадинов. Той допълни, че ако получат мандата, ще покажат управленска програма, състав на правителство и ще кажат ясно и категорично какви ще бъдат ходовете на „Възраждане“ до края на годината.

В отговор на въпрос за упреците, че симпатизанти на „Възраждане“ са хвърляли червена боя по сградата на ЕК, той заяви, че разбира това като похвала за изразената от тях гражданска позиция, защото по думите му „това, което се случи вчера, се случва редовно по улиците на всички големи европейски градове“. Костадинов допълни, че точно представителите на възмутените от техните действия либерални „доносническо-демократични среди“ са били тези, които са въвели мятането с червена боя по сгради на български държавни институции.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments