Костадинов: Английският посланик още днес да даде обяснение за задържаните българи!

0
55
Костадин Костадинов
Костадин Костадинов. Снимка: ПП "Възраждане"

„Току що разбрах, че трима българи са арестувани в Англия по обвинения за шпионаж в полза на Русия. Веднага мога да се обзаложа, че най-много до ден-два американските българоезични медии ще се опитат да ги изкарат членове на „Възраждане“.

Това написа лидерът на партията Костади Костадинов във Facebook по повод информацията за тримата българи, които са били арестувани във Великобитания в началото на годината. Публикуваме останалата от коментара му без редакторска намеса:

„Но да оставим напъните за фалшиви новини на фалшивите медии. Други неща са сериозни и много притеснителни:
 
1. Никой не е уведомен за ареста на българите – нито техните близки (иначе биха казали поне на нашите власти), нито нашето посолство, нито дори английските медии. 
2. Арестите са извършени февруари, а се оповестяват сега. Повече от половин година трима българи гният в английски затвор. Защо?
3. Как така са арестувани за шпионаж, а обвиненията им са за притежавани „документи с невярно съдържание“?
4. Нали Англия ни е съюзник в НАТО? Защо поне българските служби не са уведомени? 
 
Всички тези въпроси навеждат на следните два извода. Или Англия се отнася към нас, българите, като към нечовеци и демонстрира пълно презрение към нашите граждани и нашата държава, или ставаме свидетели на поредния епизод от нескончаемата психологическа и информационна война на САЩ срещу Русия. Война, в която англичаните имат поддържаща роля, но която въобще не е за подценяване – спомнете си само случая „Скрипал“ и прословутото му отравяне. Ако е така, тримата наши сънародника ще имат същата съдба, каквато имаше Сергей Антонов при скалъпената от ЦРУ т.нар. „българска следа“ в атентата срещу папата.
 
„Възраждане“ настоява още днес английският посланик да бъде привикан в МВнР и да дава обяснения! България трябва ясно да покаже, че няма да допуска гаври с нейни граждани – никога и по никакъв повод!“
Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments