Костадин Костадинов: „Възраждане“ изгражда мостове в международните отношения

0
245
ПП
ПП "Възраждане". Снимка: ПП "Възраждане"

Делегация на ПП „Възраждане“ се завърна от Молдова след среща с партия „Възраждане“ в Молдова и посещение в Парламента им.

По този повод Костадин Костадинов написа коментар в социалните мрежи, публикуваме го без редакторска намеса:

„Вчера делегация на Възраждане беше в Кишинев, където подписахме договор за сътрудничество с Наталия Параска, председател на молдовската партия „Възраждане“.

Политическата организация има парламентарна група, която също като нас защитава независимото развитие на своята Родина и е против всякакви външни влияния в нейната политика. Точно поради тази причина партията е подложена на системни репресии от властта с политически съдебни процеси, медийни атаки и административен натиск – също като нас.

След като установихме, че имаме общи врагове и общи проблеми, решихме, че и действията ни трябва да бъдат общи. Още повече, че един от депутатите на партията е българин. Споразумяхме се да си сътрудничим и подкрепяме, при взаимно уважение и ненамеса във вътрешните работи – така, както искаме да бъдат устроени и международните връзки на нашите държави.

Делегацията на нашето „Възраждане“ на свой ред поднесе цветя пред паметника на българските опълченци, помолихме се в българската църква в Кишинев, поклонихме се и пред паметника на Христо Ботев /намиращ се на ул. „Христо Ботев“/. Може да звучи клиширано, но Молдова наистина ни е братска държава, в която освен голямото българско население живее и многонационален народ, който ни е изключително близък по дух, манталитет, култура и обичаи. Само ще кажа, че 1 март още не е дошъл, а по всички градски пазари в Кишинев вече има сергии, на които продават мартеници.

Продължаваме политиката на „Възраждане“ за изграждане на мостове в международните отношения и там, където българските управляващи рушат и унищожават, ние градим и създаваме!“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments