Концесионерите на плажовете готови за лятото с водноспасителни програми и нови туристически обекти?

1
71
Черноморие, плаж
Черноморие, плаж. Снимка: Искра.бг

Министърът на туризма Евтим Милошев съгласува всички програми за водноспасителна дейност по българските плажове, осигурявайки спокойния летен сезон за концесионерите и наемателите. С постановление на Министерския съвет от 04 юни 2024 г., прието по предложение на министър Милошев, се даде възможност на всички заинтересовани страни да изпълнят програмите си така, както бяха планирани.

До 07 юни 2024 г. министърът успя да съгласува всички постъпили програми за морските плажове, като положи близо 1500 подписа. Това действие гарантира нормалната и спокойна работа на туристическите обекти през настоящия летен сезон. Освен програмите за водноспасяване, Милошев съгласува и схемите за разполагане на преместваемите обекти и съоръжения на плажната територия, осигурявайки законосъобразното им използване.

Всички изостанали от началото на годината документи бяха обработени и надлежно връчени на заинтересованите лица. Организацията на работата в Министерството на туризма, създадена от Милошев, има за цел навременно и бързо обработване на преписките. На концесионерите и наемателите на плажовете, на всички оператори в туристическия сектор, включително представителните асоциации и гражданите, е дадена възможност да се обръщат директно към кабинета на министъра с въпроси, мнения и становища.

Евтим Милошев обърна особено внимание и на ускоряване на всички процедури за обработка на документи за категоризация на туристическите обекти и други видове регламентация на дейностите и професиите в туристическия сектор. Той подписа 46 актуализирани удостоверения с определени вид и категория на места за настаняване и заведения за хранене и развлечения, във връзка с настъпили промени при юридически лица, извършващи туристическа дейност и вписани в Търговския регистър към Агенцията по вписванията. Също така бяха издадени 98 временни удостоверения за категоризиране и сертифициране на туристически обекти.

Очаква се да заработят и нови 20 места за настаняване и заведения за хранене и развлечения, след като министърът подписа заповед за откриване на процедура по тяхното категоризиране.

Администрацията на Министерството на туризма полага максимални усилия да бъде в полза на гражданите и туристическия сектор и в рамките на своята компетентност да разрешава наболелите въпроси. Пожелаваме на всички успешен летен сезон.

Ще увеличат ли данъците бъдещото правителство?

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments