Контрольор и нередовен пътник се спречкаха в столицата

0
139
Пререкания между пътник и контрольор
Снимка: Руси Тодоров, Фейсбук – Забелязано в София

Видео, на което се вижда сбиване между пътник без билет и контрольор, доведе до бурни отзиви в социалните мрежи, предават от „NOVA“. На него се вижда как контрольорка от Центъра за градска мобилност в София дърпа пътничка за якето, която вика за помощ.

Руси Тодоров, свидетел на случилото се, разказва, че е чул викове, а на спирката е видял с очите си явния опит на нередовна пътничка да избяга, докато две контрольорки правят опит да я спрат. Тодоров допълва, че се е стигнало и до физическа саморазправа.

Анита Антониева, една от контрольорките, разказа своята версия за случката.

„Жената пътуваше без билет и отказа да плати глобата за това нарушение. На молбата да слезе на следващата спирка и да ѝ съставим акт, тя се съгласи. Беше спокойна, но щом слязохме, се опита да избяга, а колежката искаше да я спре. Тогава тя стана агресивна. Скъса ми чантата и счупи апарата. След което ме хвана за косата, почна да ме бие и ме ухапа. Това стана преди да я дръпна за якето. Позвънихме на 112 и тя опита да избяга. Тогава я хванах, но въпреки всичко не беше глобена“, сподели Антониева.

Ръководителят на „Контрол по редовността на пътниците“ Алексей Фикинчев обясни, че се опитват да редуцират бройката на нападенията в градския транспорт с помощта на мобилни екипи на органите на реда.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments