Консулът ни в Лондон посети блокираните българи в Кент

0
250
Николай Ванчев посети българските шофьори в Кент
Николай Ванчев посети българските шофьори в Кент. Снимка: МВнР

Николай Ванчев – завеждащ консулската ни служба в Лондон, посети летище Менстън в Кент. Там се намират част от блокираните български граждани във Великобритания. Те са шофьори на товарни автомобили, съобщиха от Министерството на външните работи. 

Пистата на летището в момента е превърната в огромен паркинг с дължина почти 5 километра, където пътуващите могат да останат, докато бъдат изследвани за COVID-19.

Kонсулът ни успя да разговаря със сънародниците ни на място, като ги снабди с храна и вода. Пред него те са споделили, че все още не са им направени тестове. Служител на пресцентъра на британското транспортно министерство е уверил Ванчев, че тестването на паркинга продължава и през нощта, като за целта са ангажирани едновременно 80 служители. Изследванията се извършват безплатно. От вчера химическите тоалетни там са вече 220.

Българските граждани са блокирани във Великобритания, въпреки че режимът за пътуванията беше разхлабен. Все още не е ясно кога те ще успеят да продължат пътя си. Причината за блокадата е новият щам от коронавирус, който беше установен в Обединеното кралство. Редица експерти в България обявиха, че у нас той е бил изолиран още през пролетта

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments