Константин Бачийски: СЕК стартира надпартийно обединение, но ще пропусне тези избори

0
136
Константин Бачийски
Константин Бачийски. Снимка: СЕК

„Стартираме ново надпартийно обединение, което няма да бъде базирано на партийни интереси, а на ценности и на желанието да направим една промяна за по-добро. Няма да участваме на предстоящите избори, тъй като са необходими няколко месеца за формирането на такова обединение. Не желаем да се явяваме на изборите без да имаме сигурност, че ще прескочим 4% бариера. Това би помогнало на ГЕРБ и ДПС“.

Това заяви пред „БНТ“ председателят на „Средна европейска класа“ /СЕК/ Константин Бачийски, който коментира напускането на партията му на коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/

По думите му до това се е стигнало, тъй като от СЕК желаят да изпълнят предизборните си обещания. Той припомни, че ПП е възникнала като формация, обявена като алтернатива на порочния модел ГЕРБ-ДПС. 

„По време на последните три парламентарни избора ние обяснявахме как ще бъде алтернатива на този порочен модел, а два месеца след последните избори се случи т.нар. „сглобка““.

Бачийски обясни, че от СЕК са поискали в коалиционното споразумение да бъде записано, че няма да правим съвместно управление с ГЕРБ и ДПС, но това е било отказано.

По думите му новото обединение няма смисъл да се явява на предстоящите предсрочни парламентарни избори, тъй като това само би разделило вота, който е срещу ГЕРБ-ДПС. Той допълни, че с ПП-ДБ и други политически субекти имат крайни общи цели, но смятат, че пътя за тяхното постигане е различен. 

АПИ обяви кои пътища ще са затворени по Великден

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments