Компютри и таблети ще бъдат закупени на деца от специализираните институции

0
131
Таблет
Снимка: Pixabay

Министерството на труда и социалната политика стартира програма, с която ще бъдат закупени компютри и таблети на деца от социални услуги и специализирани институции, съобщиха от ведомството. С устройствата учениците от I до XII клас ще могат да се включат в дистанционна форма на обучение.

От днес до 15 юли 2020 г. общините-доставчици на услуги могат да кандидатстват по програмата, чийто бюджет е 1 млн. лв. Освен лаптопи и таблети, може да се закупуват компютърни конфигурации, рутери, принтери или други мултифункционални устройства, както и да се получават средства за заплащане на интернет в сградите до края на календарната година. Документите се подават във Фонд „Социална закрила“.

Очакванията са с помощта на закупените технически средства децата да не изостават с учебния материал и да увеличат шансовете си за реализация на пазара на труда. През тази седмица ще бъдат раздадени 157 таблета, закупени с дарения от лични средства на учени от БАН. Те са предназначени за децата от Центровете за настаняване от семеен тип в областите Видин, Враца и Монтана.

Не само Министерството на труда и социалната политика осигурява компютри за децата. Оказва се, че има и частни дарители. През миналия месец такъв благодетел е предоставил на Агенцията за социално подпомагане още 104 таблета, които са отишли при настанените в институции в Кюстендил, Севлиево, Габрово, Ловеч, Дупница и Смолян.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments