Компанията майка на Google Alphabet съкращава 12000 работни места

0
35
Гугъл.
Гугъл. Снимка: Пиксабей

Компанията-майка на Google Alphabet ще премахне 12000 работни места при последните съкращения на персонал, които удариха технологичната индустрия, предава „BBC“.

Изпълнителният директор на Google и Alphabet Сундар Пичай заяви, че поема „пълната отговорност“ за съкращенията във вътрешен имейл. Съкращенията ще засегнат 6% от работната сила на Alphabet по целия свят, в екипи, включително набиране на персонал и инженеринг.

Стъпката идва дни, след като Microsoft обяви, че ще бъдат загубени 10000 работни места и седмици, след като Amazon обяви съкращения на 18000 работни места.  Пичай благодари на служителите за „толкова усърдната работа“ в техните роли, добавяйки, че техният принос е безценен. Той написа:

„Въпреки че този преход няма да е лесен, ние ще подкрепим служителите, докато търсят следващата си възможност. Дотогава, моля, пазете се добре, докато възприемате тази трудна новина. Като част от това, ако тепърва започвате работния си ден, моля, не се колебайте да работите от вкъщи днес.“

Според скорошна декларация в Companies House Google има повече от 5500 служители в Обединеното кралство. Но не е ясно колко от тях ще бъдат засегнати от съкращенията.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments