Комисията по околна среда в ЕП ще обсъди варианти за напредък по законодателството за въглеродните емисии

0
14
Европейски парламент
Европейски парламент. Снимка: Pixabay

Комисията по околна среда в Европейския парламент /ЕП/ ще обсъди варианти за напредък на законодателството за въглеродните емисии. Това се случва, след като евродепутатите отхвърлиха доклада относно промените в схемата на Европейския съюз /ЕС/ за търговия с емисии. Три проектозакона, част от пакета „Подготвени за цел 55“, са в очакване на политическо споразумение.

Беше решено докладът относно Механизма на ЕС за корекция на въглеродните емисии на границите (CBAM) да бъде върнат в комисията ENVI преди гласуването на измененията.

Евродепутатите гласуваха на пленарното заседание по предложенията за изменения на законодателството за Социалния фонд за климата, но окончателното гласуване беше отложено в очакване на политическо споразумение относно бъдещето на реформата на Схемата за търговия с емисии.

Правилникът за дейността на Парламента предвижда възможността, по искане на политическа група или членове на ЕП, достигащи поне ниския праг (една двадесета от всички членове на ЕП или политическа група), законодателно досие да бъде върнато в ресорната комисията за допълнително разглеждане.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments