Комисия ще определя реда за използване на общински спортни съоръжения

0
128
Заседание на Комисията по икономика и инвестиционни политики в Общинския съвет в Бургас

Нарочна комисия ще определя реда за ползване на спортни обекти и съоръжения, които са общинска собственост. Това предложение приеха съветниците от Комисията по икономика и инвестиционни политики на днешното си заседание.

В комисията ще влизат общински съветници и служители на администрацията. Тя ще има за задача да разглежда подадените заявления от бургаски спортни клубове за ползване на обекти или съоръжения. Освен това ще извършва при необходимост класиране на клубовете за изготвяне на график за ползване на базата. Както и ще се произнася с решение за евентуално прекратяване на договори при нарушаване на правилника за ползване на спортната база.

В сега действаща наредба няма предвидена подобна комисия и затова се получават конфликти между отделните отбори, стана ясно по време на заседанието на икономическата комисия.

Вносителите посочват, че с предлаганата промяна очакват да се подобри взаимодействието между общинското предприятие „Спортни имоти“ и клубовете, ползващи общински обекти и съоръжения.

За прилагането на тези изменения не са необходими допълнителни финансови средства.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments