Комисар Демирев за пожара в МБАЛ-Сливен: Вратата е била заключена отвътре

0
1196
Комисар Владимир Савов Демирев
Комисар Владимир Савов Демирев. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

Вратата е била заключена отвътре от самите пациенти – това го потвърди директорът на болницата, който е бил на място непосредствено след възникване на пожара, коментира директорът на РСПБЗН-Сливен комисар Владимир Савов Демирев в ефира на „NOVA“. Припомняме, че в резултат на злополуката в МБАЛ „Хаджи Димитър“ – гр. Сливен вчера починаха трима души.

Според комисар Демирев все още е твърде рано, за да се каже каква е била причината за пожара. По думите му остават версиите, съобщени вчера от директора на ОДМВР-Сливен

„Пожарникарите са заварили пазача, който се е опитвал да гаси с пожарогасител. Бил е разбил вратата. Това го потвърди и директорът на болницата. Отвътре няма как да е била заключена от персонала на болницата. Д-р Пейков съобщи, че ключът е бил отвътре.“, добави още комисар Демирев и разкри, че според правилата Отделението не трябва да бъде заключено.

Същевременно съпругата на единия починал – Пенка Петрова коментира, че е разговаряла с него вечерта преди злополуката и е казал, че се подобрява. Тя твърди, че той нито е пиел, нито е пушел.

Жената на втория починал добави, че мъжът й заръчал да му занесе храна. Разбрала е, че е починал, тъй като му е звъняла, а телефонът му е бил изключен. Тя отишла до болницата и така е научила за смъртта на съпруга си.

Синът на един от починалите – Георги Люцканов се закани да съди болницата и добавя: „Тук се водят някакви версии по медиите и от хората в болницата, че едва ли не баща ми е пушил и заради това са се запалили. Баща ми е непушач от 26 години, мрази цигарите и безобразно е те да са били заключени. Искам да питам директора на болницата и министъра на здравеопазването – пациенти в COVID отделение трябва ли да бъдат заключени? Трябва ли да притежават ключ, с който да могат да се заключат? От баща ми съм чувал, че ги затварят и че не могат да отидат до персонала, когато има проблем. Миналата седмица получих обаждане от баща си, че имат проблеми с кислородния апарат в стаята и не получават кислород. Тъй като не можеше да се свърже с хората в болницата, беше принуден да ми звънне на мен, а оттам аз да звънна на отделението, за да вземат някакви мерки.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments