Командирът на сухопътните войски: Не ни остава много живот!

0
20
Военна академия
Снимка: Facebook

Командирът на сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов отправи остри критики заради забавеното финансиране на проекта за модернизирането им. Той подчерта, че пехотата, която ръководи, често дори не е в челната тройка при отпускането на средства, а се счита за гръбнака на Българската армия.

По време на честването на професионалния празник на сухопътните войски във Военната академия „Г. С. Раковски“ в София той ги сравни с котките.

„Те имат девет живота. Дано да ни стигнат, че не останаха много!“, обяви той, цитиран от „Фокус“.

Генерал-майор Попов подчерта, че пехотата е първа по учения и по участия в мисии, както и при оказване на помощ на населението, но е последна по финансиране.

През юни миналата година Народното събрание одобри закупуването на различна техника за сухопътните войски. Прогнозната стойност на всички проекти беше 1,464 млрд. лв. Времето, за което трябваше да бъдат отпуснати средствата, беше 12 години.

Оферти постъпиха от четири компании – немска, финландска, френска и швейцарска. До февруари 2020 година трябва да има оценка на предложенията.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от