Колко струват частните занимални през лятната ваканцията?

0
23
Детска градина
Детска градина. Снимка: МОН

Частни школи и летни занимални предоставят разнообразни курсове и кръжоци за децата по време на лятната им ваканция. Заради електронното обучението през последната година някои от тях организират и курсове за наваксване на уроците от училище. В повечето от тях обаче децата могат да разпуснат с уроци по музика, танци и дори космонавтика и управление на дронове.

Цените за клубовете в столицата достигат до 200-250 лева на седмица, а в другите големи градове – средно до 100-150 лева. Най-скъпи остават езиковите курсове. Летните училища ще работят до средата на септември, заявиха от бранша.

В „Националния дворец на децата“ ваканцията е започнала с музика и танци. Във ваканционната програма там може да се включат деца от 6 до 10 години. Председателят й Милена Владкова заяви, че таксата за ден е 20 лева, а занимания само сутрин или само следобед излизат на родителите наполовина – по 10 лева. Тя коментира пред „NOVA“:

Имаме различни школи в областта на спорта, на изкуствата, техниката.”

Уроци за космоса и звездите пък очакват любителите на астрономията в Обсерваторията във Варна. Там учениците от V до XII клас могат да запълнят свободното време сред телескопи и небесни карти. Курсовете по астрономия са част от безплатните летни занимания, организирани от общината в морската ни столица. Кръжоците ще продължат до първия учебен ден. В повечето школи местата са заети, а интересът от родители и от деца е голям.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments