Колко родители на пушещи ученици в област Бургас бяха глобени през тази учебна година?

2
311
Пушещи ученици.
Пушещи ученици. Снимка: Искра.бг

1271 проверки са извършили служителите на ОДМВР-Бургас от 9 октомври до този момент на 56 учебни заведения на територията на цялата област. Проверките са свързани със случаи на употреба на цигари, алкохол или наркотични вещества от страна на непълнолетните. 

Кампанията бе обявена в началото на учебната година, като нейната цел е да се намалят вредните навици сред подрастващите. В началото на учебната година в дворовете на училищата в Бургас бяха поставени и табели, които указват, че употребата на цигари, алкохол и наркотици е абсолютно забранена.

От ОДМВР-Бургас съобщиха за Искра.бг, че до този момент са установени 527 нарушители, като техните родители са предупредени с протокол. Съставени са и 17 акта по член 45, алинея 16 от Закона за закрила на детето. Наложените глоби са в размер от 300 до 500 лева. Очаква се санкциите да зачестят, особено в случаите, когато има рецидив на едни и същи нарушители. 

Проверки са извършени и в търговските обекти, намиращи се в близост до училищата, като там са извършени два акта за продажба на цигари на непълнолетни. 

От ОДМВР-Бургас заявяват, че засилените проверки ще продължат и през новата учебна година, като по този начин ще продължат да се борят с пороците на обществото. 

Ремонтират пътя между Бургас и квартал „Сарафово“ до края на месец юли

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Драконът Йоши
Драконът Йоши
6 дни по-рано

Ако решат да глобяват сериозно 17 акта ще ги напишат за един час. И тогава вече може наистина да има ефект…